Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова към Борисов: Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС?

Борисов гледа в миналото защото знае, че той е минало. Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС и затова ли мълчите и нямате позиция, че турският министър и турският посланик се намесват пряко в изборите на суверенна държава?“. Този въпрос отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в Ловеч към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 „Питам за достойнството на един народ. Каква е позицията му по отношение на изказването на турския министър на труда и социалната политика и обръщението да се подкрепи партия ДОСТ“, каза тя.

Нинова заяви, че ДОСТ е партньор на ГЕРБ и Борисов, и е подкрепила Цецка Цачева на президентските избори. Според нея чрез тази партия, друга държава се меси във вътрешните работи на България. 

„БСП казва, че това е недопустимо. Искаме достойнството, че сме един народ, който решава вътре в държавата си своята съдба и  никой отвън не му определя пътя.  Както каза и президентът Радев; „Външната политика вече ще се прави вътре в страната и ще се отстоява навън, а не обратното“, категорична бе Корнелия Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във