Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова изпрати покани за разговори на ИТН, ДБ и ИБГНИ

Председателят на коалиция “БСП за България” Корнелия Нинова изпрати покани за разговори за съставяне на правителство с третия мандат, възложен на парламентарната група на коалиция “БСП за България”.

Това съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Първата покана е към "Изправи се БГ! Ние идваме!" на 29 август (неделя) от 14:00 часа, втората покана е към "Демократична България" на 31 август (вторник) от 10:00 часа и третата покана е към "Има такъв народ" на 1 септември (сряда) от 11:00 часа. 

Корнелия Нинова предлага срещите да бъдат открити за медиите.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи на левицата третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Избрах да връча мандата на БСП, причините са много. На първо място БСП е партия, която отстоява ценностите – свобода, солидарност и справедливост, които са ми близки. БСП съхрани откритост и диалогичност при досегашните усилия за съставяне на кабинет. Но най-важната причина – хилядите почтени социалисти, които познавам", заяви президентът.

Папката получи лидерът на социалистите Корнелия Нинова. "Разбираме отговорността, която поемаме в момента. Знаем, че България е изправена пред изпитание. Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерки за промяна на досегашния модел и да гарантира в следващите месеци стабилност за България",  каза тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във