Банкеръ Daily

Даниела Дариткова:

Нинова използва проблемите в здравеопазването за политически цели

Предложението на БСП за мораториум върху частните болници е противоконституционно. Това коментира шефката на здравната комисия Даниела Дариткова.

Тя посочи, че е изненадана от тази идея на червените, които при разглеждането на бюджета на НЗОК не подкрепили предложението за следващата година да не се финансират новите дейности.

"Нямаме нужда от поредния опит за политическа употреба на проблемите в здравеопазването, които така или иначе са безспорни", така депутатът от ГЕРБ коментира идеята за криминализиране на лекарствения реекспорт.

Дариткова също така обвини лидера на социалистите в лъжа. "Преди няколко дни Корнелия Нинова излъгала, че в Закона за бюджета на НЗОК и на държавата те били предложили вече да отпадне функционирането на лечебните заведения за болнична помощ като търговски дружества - такова предложения нямаше и това може да бъде проверено", каза тя . 

Шефката на здравната комисия видя опити за политическа употреба на здравната тема без смисъл за развитието на процесите в сектора.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във