Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова и Станишев в сблъсък заради реплика на Борисов

Реплика на премиера в оставка Бойко Борисов успя да разбуни духовете сред лидерите на БСП. В онлайн включване от болницата, където е опериран, той обясни, че няма да иде в Народното събрание, и допълни: "Казвах още на Станишев - спри ги тея Мая и Корнелия, излез ти. Истерични, злобни жени."

Не след дълго Корнелия Нинова коментира, че той е искал от Сергей Станишев да я махне. "Чухте ли Борисов? От дума на дума си дойдохме на думата. Той проговори за задкулисието, което сам създаде. Какви ли разкрития ще направи още? Миналата седмица започна поименно да изрежда хора от всички партии, на които е помагал. Интересно срещу какво. А днес призна, че разговарял със Сергей Станишев да ме махне. Представяте ли си - лидерът на управляващата партия казва на лидера на опозицията да отстрани неудобните му хора. Видя се, че съм била права за подводниците му в БСП и целта на вътрешната опозиция", обяви Нинова във "Фейсбук".

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев отвърна на удара отново в социалната мрежа и заяви, че "днес стана очевидно, че разгромът на левицата на парламентарните избори ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации. Чрез "Фейсбук" постове на партийния лидер. Левият опит за политическо шоу." 

"Според Нинова Борисов "ме е молел да я махна". Задкулисно - от парламентарната трибуна. Е, не го послушах и днес тя е председател на БСП. И я моля да отговори на няколко въпроса, които вълнуват хората в партията. Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС? А БСП трябваше да плати тази скъпа цена на изборите? Какво налага превръщането на БСП от голяма, демократична и сложна партия в средна, опростена, лидерска формация? Как като единствена опозиция губиш поредните избори и отблъскваш половин милион избиратели?", обяви Станишев.

Той критикува Нинова и я обвини в липса на здрав разум, че напада партиите на протеста, а иска да се покаже като участник в него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във