Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова гони Александър Паунов от парламентарната група на БСП

"Александър Паунов напуска парламентарната група на "БСП за България", той не е член на БСП и разговорът му с Божков не ни ангажира." Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

"Във връзка с представените днес от прокуратурата записи на разговори, в които участва нашият коалиционен партньор Александър Паунов, искам да кажа, че той не е член на БСП. Той е председател на друга партия, която е в коалицията "БСП за България". Разговорът на Александър Паунов не ангажира по никакъв начин - нито партията БСП, нито парламентарната група на "БСП за България". Никой няма право да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси. Ръководството се събрахме, разговаряхме с Паунов, той потвърди разговора. Още днес подава заявление за напускане на парламентарната група на "БСП за България", изтъкна Нинова.

От думите ѝ стана ясно, че той ще остане независим депутат.

Реакцията на червената лидерка идва след като по-рано днес държавното обвинение оповести записи на телефонни разговори между Паунов и обвиняемия бизнесмен Васил Божков, в които те обсъждат антиправителствените протести от последните дни.

Нинова изрази надежда, че ще се подходи по същия начин към кореспонденцията на Васил Божков с министъра на финансите Владислав Горанов, с премиера Бойко Борисов и с други хора от властта.

Тя поясни, че въпросите, които задава Паунов на Божков, не са съгласувани с БСП. "Всеки депутат е свободен да задава въпроси и питания. Ние не можем да посегнем на това право", изтъкна председателят на столетницата.

Нинова посочи още, че случилото се днес не променя намеренията на социалистите да внесат утре вот на недоверие към кабинета. А на конференцията си в събота Градският съвет на "БСП-София" е излязъл със специална декларация, в която иска оставката и на главния прокурор Иван Гешев.

Според нея днешните действия на прокуратурата са опит да се дискредитират протестите и да се представят като напълно организирани и платени.

"Комунистическата партия на България", оглавявана от Паунов е част от лявата коалиция, водена от БСП, от повече от двадесет години. Паунов е бил депутат в 39-о, 40-ото, 42-то и сегашното 44-ото Народно събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във