Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: ГЕРБ, Патриотите и ДПС обслужват определени олигарси

БСП подкрепя ветото на президента Румен Радев върху поправките в Закона за приватизацията. Това обяви Корнелия Нинова на брифинг, определяйки действията на държавния глава като абсолютно основателни. Нинова посочи норматива като "тежко лобистки", обслужващ интересите на определени олигарси в България. 

Председателката на червената партия съобщи, че ако управляващото мнозинство отхвърли ветото, БСП ще даде текстовете на Конституционния съд.

"Виждам, че ГЕРБ ще правят някакви промени. Единственият начин текстовете да паднат е да бъде подкрепено ветото. Призоваваме ветото да бъде гласувано и да приключим с тази позорна страница в историята на българския парламент. Още не знаем какво готвят колегите от ГЕРБ, но най-вероятно те ще поискат да се отхвърли ветото на президента и да се правят поредни поправки в закона. Патриотите като вносители, а ГЕРБ и ДПС като поддръжници на този закон за пореден път проиграха темата справедливост. И направиха услуга на определени икономически кръгове", отбеляза Нинова. 

Социалистите настояха да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание, на което да се дискутира президентското вето.

"Ако си въобразяват, че ще го отложат за септември или октомври с някакви промени, това е поредната манипулация на общественото мнение. Ние искаме такива облекчения за купувачи на предприятия да няма изобщо. Те вероятно замислят да отпадне прилагането на закона със задна дата, а занапред да действа, което е абсолютна мимикрия на истинския проблем - облагодетелстване на определени икономически кръгове", уточни соцлидерката.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във