Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: ГЕРБ и Патриотите не спазиха предизборните си обещания

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е предложила на президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по националната сигурност. Това заяви тя след консултациите за съставяне на правителство при президента. Нинова настоява да се обсъдят темите, свързани с демографската криза и бедността. По думите й държавният глава е приел предложението.

"Близо 2 млн. българи живеят в материални лишения. Оценяваме платформата на ГЕРБ и Патриотите като сериозно отстъпление от техните обещания. И особено се тревожим по две теми - демографската криза и доходите", посочи Нинова.

Лидерът на левицата потвърдила пред президента, че като втора политическа сила БСП остава опозиция и алтернатива на ГЕРБ. "Обсъдихме предизборната програма. Ще внесем предложения за промени в закони или нови закони, които на 100% изпълняват предизборните ни ангажименти", каза Нинова.

Тя бе категорична, че БСП няма да се разцепи заради оставката на Георги Гергов като член на Изпълнителното бюро. В редиците на столетницата въпросът бил приключен.

Нинова обясни, че участието на Деница Златева в третия кабинет на Бойко Борисов не е обсъждано с президента Радев.

"Имаме политическо решение на нашите органи в партията, че няма да участваме в голяма коалиция заради различията в нашите програми. Да не участваш в голяма коалиция, означава включително да не участваш персонално чрез членове на БСП, а Деница Златева е и член на ръководството на партията", добави лидерът на социалистите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във