Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: ГЕРБ и Патриотите не можаха да си поделят постовете

Животът на 43-то Народно събрание е изчерпан и трябва да се върви към предсрочни парламентарни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

По думите й, обратът ГЕРБ да вземат решение да не подкрепят Патриотичния фронт за създаване на правителство, е заради невъзможността да се разделят министерските кресла. "Затова разпускане и предсрочни избори“, отсече лидерът на БСП.

"Ние подкрепихме с гласуване предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да стане 200 лв. и да се преизчислят всички пенсии по нов коефициент. Това не е популистки ход и не за пръв път го правим“, каза Нинова.

"Чух, че колегите от ГЕРБ са изтъкнали като основна причина и разминаване с техните партньори от Патриотичния фронт това, че не са се разбрали по промените в пенсионната система. Вчера г-н Борисов на Консултативния съвет, след това и други представители на ГЕРБ изразиха подкрепа за кабинет с Патриотичния фронт. Те вчера знаеха за това предложение за пенсиите. То е внесено преди 10 дни. Обсъждано е в бюджетна комисия, те знаят позицията на Патриотичния фронт каква е и въпреки това вчера казаха „Да“, заяви лидерът на БСП.

Тя попита какво се е променило от вчера до днес, за да реагират така. И си отговори: "От вчера до днес просто не можаха да се разберат за постове, влияние, министерски кресла".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във