Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова е категорична, че БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ

БСП категорично няма да влиза в коалиция с ГЕРБ след парламентарния вот на 26 март. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред БНР. Тя обясни, че въпросът за евентуална коалиция, ще се решава едва след вота, чрез допитване до всеки член на партията.

Нинова посочи, че един от начините БСП да покаже, че е готова за промяна, е участието в кандидат-депутатските листи на общественици, журналисти, интелектуалци, които не са били пряко свързани с партията. По думите ѝ това не крие риск за в бъдеще, защото "те милеят за България и за националния интерес".

Нинова заяви, че приоритет на партията е с общи усилия да се сложи край на "паралелната държава“ на ГЕРБ. "Това съдържа всичко – борба с корупцията, въвеждане на правила във всички сектори и възмездие за тези, които не спазват правилата. Народът иска истината за прехода и края на тази паралелна държава, която преходът създаде", коментира лидерът на БСП.

Нинова каза, че "политически" не са се отказали от пълната отмяна на плоския данък, но в партията са преценили, че още е е рано за това. "Обсъждахме няколко варианта като един от тях беше необлагаем минимум. Това щеше да струва на държавата 1.2 млрд. лева. и преценихме, че на този етап няма как да се компенсира това. Затова поетапно пристъпихме към високо облагане на хора с високи доходи", обясни лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във