Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Два пъти сгрешихме с ДПС, трети път няма да има

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи програмата на "Обединените патриоти" като най-близка до тази на социалистите. Тя за пореден път подчерта, че широка коалиция с ГЕРБ не е възможна. "Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт", каза Корнелия Нинова пред Нова. 

Председателят на левицата коментира и възможностите за коалиционно правителство с ДПС. "Два пъти направихме грешки в коалиция с ДПС. Смятам, че трети път няма да има. Самата коалиция не беше грешка, грешка беше начина, по който ние го направихме", посочи Нинова. 

Тя обясни, че на този етап не е разговаряла с бизнесмена Веселин Марешки и засега не очаква подкрепа от него за съставяне на кабинет след предсрочните парламентарни избори на 26 март. 

Корнелия Нинова обяви, че е сигурна в победата на БСП в неделя. "Сигурна съм защото видях какво се случва в България – има много енергия и много желание за промяна, насочени към БСП. Имах усещането, че това е втора серия от кампанията на Румен Радев", изтъкна лидерът на социалистите.

Тя обясни какви ще са първите неща, които ще направи, ако БСП състави правителство. "Влизайки в Министерски съвет, ще отменя постановлението за заселване на бежанци в български общини. Ако не е прекратена концесията за Летище София, ще я прекратя. Веднага ще оттегля жалбата на Министерски съвет срещу увеличението на цената на винетките”, обеща Нинова.

„Ще призова президента Румен Радев за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Ще внеса веднага Закона за общинските и държавните предприятия и ще изтегля от там политическите назначения. Политически лица в бордове на държавни предприятия е основание за политическа корупция”, каза още председателят на столетницата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във