Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Нинова да връща мандата и да се свърши с тази агония

S 250 52b5a8b3 121f 4669 8cb5 6251bdc03099
S 250 23be16bf b490 4f8e b001 d17a357b4c9c

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов най-добрият вариант е един предсрочни парламентарни избори да бъдат организирани заедно с президентските.

„Безумие е да не направят избори две в едно, само защото на Радев не му харесва. Сега те искат да минем половин милиард за избори, да объркат народа три седмици поред, само и само да спечели Радев“, заяви Борисов на посещение в Перник.

Датата на президентските избори трябва да бъде определена от Народното събрание, но парламентът все още не е излязъл с решение. Вотът за президент трябва да се проведе между 22 октомври и 22 ноември, като за евентуални дати биват спрягани 7 и 14 ноември.

В същото време, при неуспех на третия мандат за съставяне на правителство, държавният глава трябва да насрочи нови парламентарни избори в двумесечен срок, което означава те да се проведат също през ноември.

Бойко Борисов продължава с обиколките си из страната. Днес председателят на ГЕРБ посети Перник в компанията на бившия финансов министър Кирил Ананиев по повод 14-годишния рожден ден на партията в миньорския град.

,,Честит рожден ден! Още кога казах, че тези няма да направят правителство, ще държат всичко, за да може Румен Радев да управлява. Първите лъжи на Радев бяха, че всичко било похарчено. Да се правело нещо, но без лидери. Защо? Като се издъните да хвърлите министрите в коша. Половин милиард за избори. Била скъпа демокрацията. Била скъпа, но е и отговорност. "Да, България" каква консервативна партия била, тя си е социалистическа'', обърна се към хората Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не подмина и вчерашното интервю на Слави Трифонов по БНТ.

"Той заслужава уважение. Човек като е болен. Като е казал, че няма да прави правителство, това е. Корнелия Нинова се радва като дете на играчка. Никой не иска с нея, но тя ще прави разговори. С кого? Само за да направят така, защото на Радев не му харесвало. Избори 2 в 1 само и само да спечели Радев", коментира Борисов. 

Бившият премиер определи като пълен крах управлението на служебното правителство.

,,Най-много ме дразни като кажат, че ще пращат хора на границата. Ние бяхме направили нулева миграция. Отидох в Брюксел и донесох 360 млн. лв. на България за границата. Сега щели да правят нови центрове. Само ще похарчат едни нови пари. Външната политика е пълен провал. Ние сме против нелегалната миграция. Чак сега започнаха да говорят, че видите ли трябвало да си говорят и да гледаме избирателите. Как ще изчегърташ първата и втората политическа сила. Ще се учудя, ако Корнелия Нинова започне да говори, след като три партии са ѝ казали, че няма да правят коалиция с нея. Кога стана лош колегата Слави Трифонов? Всички, като при мене, са ходили да клечат в офиса му. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов или Мая Манолова са били при Трифонов? Не го разбрахме. И чак когато им е отказал, стана лош. Съберете се: Мая - министър-председател, Корнелия и Хаджигенов вицепремиери и управлявайте. Радев насъска народа", коментира още Борисов. 

"Като прочетох какви неща пишат за Слави за здравословното му състояние, ми стана тъпо. Защото същото пишеха за колесника на самолета", поясни Борисов. 

,,Както ни подреди народът, така трябва да се съобразима. А първите са длъжни да направят правителство. Нинова да върне мандата и да не губи времето на България'', призова Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във