Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова чака победа за БСП на евровота

Корнелия Нинова и Иън Макникъл (вдясно)

Според Корнелия Нинова БСП има възможност за победа на предстоящите Европейски избори. В разговор с Иън Макникъл, политик от Лейбъристката партия, бивш неин дългогодишен генерален секретар и член на Камарата на лордовете, двамата обсъдили по откритите въпроси за бъдещето на Европа, предстоящите европейски избори и Брексит, съобщават от БСП.

Знам, че решението за Брексит е сложно, но бихме искали във вариантите, които обсъждате, да защитите правата на българската общност във Великобритания, заявила Нинова. Двамата се обединили около общото твърдение, че бедността нараства както на национално равнище - в България и Великобритания, така и в цял свят, което разтваря широко ножицата между бедни и богати.

Нинова изтъкнала проблемите на България, свързани с доходите, неравенствата, здравеопазването, корупционните практики с евросредства. Нашите евродепутати ще отстояват в бъдещия Европарламент еднакъв стандарт в храните, еднакви права на българите с тези на другите европейци, минимална европейска заплата и пенсия, младежка гаранция за работа на младите хора, посочила тя.

"Ние сме единствената партия с програма за европейските избори. За нас на първо място е какво ще правим там, как ще отстояваме българския интерес. Искаме дебат за Европа, но няма с кого", казала още тя.

Корнелия Нинова разказала още за многото обиколки на БСП в страната по повод проекта "Визия за България" и "Визия за Европа".

Макникъл посочил, че БСП отиват по-далеч от повечето европейски социалистически партии с "Визия за България".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във