Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Борисов щял да подкрепи Кьовеши? Да се смея ли, или да плача?

Председателката на БСП Корнелия Нинова коментира във Фейсбук изявлението на премиера Бойко Борисов, че е готов да подкрепи кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор.

Страх лозе пази, но е късно за пазача, пише Нинова. Борисов обявил, че ще подкрепи г-жа Кьовеши за главен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция. Тази седмица му зададох въпрос в парламента - ще я подкрепи ли. Не дойде да ми отговори, защото не било от неговата компетентност. Чудя се да се смея ли, да плача ли?

Когато имаше двама кандидати, Борисов не подкрепяше Кьовеши, припомня председателката на БСП. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията,г-н премиер. Време ви е за притеснения. Изразявам личното си мнение - подкрепях я и преди, и сега. Отнесох много критика за тази позиция и от свои, и от други, но продължавам да мисля, че тя може да бъде носител на справедливост за европейските граждани. Желая й успех!

Facebook logo
Бъдете с нас и във