Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Борисов ще остане в политическата история с едно чекмедже и един пистолет

S 250 ff41b1cd 748c 408f a393 26ecc4ae0853
S 250 09bcdcb7 98e4 4a19 a3c1 07e8d4b64176
S 250 789971e2 74d9 4e15 a3f4 392e5215d820
S 250 468d9745 647b 45e3 af73 33321c4671ca

Ето ни, различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България, тук сме заедно, за да я спасим от мафията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на националния митинг-протест "Бузлуджа 2020" пред Министерския съвет.

Тук ни събра грижата за хората, заедно сме, за да защитим семействата, децата си, родителите си, от грабежа. За десет години ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето ни, тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни, каза още тя.

"Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите", обърна се Нинова към премиера.

По думите й това са парите, ограбени от народа, и тази власт се пази по един начин - с бухалка.

Българските социалисти сме единни, ние сме заедно и ние сме тук да ви кажем "Оставка". Ние сме заедно не само да ги свалим от власт, но по-важното - да градим България отново. Ние имаме план за България, заяви лидерът на БСП.

Преди това множеството мина в шествие по столичните улици - от пл. "Александър Невски" до Министерския съвет, където хиляди социалисти и симпатизанти на левицата скандираха "Мутри, вън" и "Оставка".

В изказването си пред репортерите Нинова акцентира, че протестът на хората е спонтанен и богат - хората и исканията са искрени и истински.

"Ходейки ние всеки ден на протестите, ни приемат добре. Има такива, които не искат да има партии. Това, което ни обединява е искането за промяна. Оставка за кабинета и на главния прокурор и промяна. Нормално е. Протестът е спонтанен и богат от възрастова граница на хора, откъм професии. Нормално е всеки да има различни разбирания", заяви още Корнелия Нинова.

Тя заяви, че я притесняват някои прояви на протеста и провокациите. "На мен много лошо ми повлия бесилката, която беше издигната. Циничните лозунги, които се вдигат и виковете също не харесвам. Призивът е към тези, които протестират просто да не се поддават на провокации и да пазят чистотата на исканията си, защото те са искрени и истински", каза още Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите коментира и вчерашната блокада на сградата на БНТ. "Бяхме в предаването "Панорама", отвън имаше протест, доколкото разбрах срещу г-н Кошлуков и имаше блокада. След приключването на "Панорама", аз излязох пеша, вървях до СУ пеша", каза още Нинова.

Тя посочи, че до нея са вървели полицаи, защото такъв е редът. "Не ми се е случило нищо. Жива и здрава съм", каза още Нинова. Лидерът на БСП заяви, че е разбрала, че ситуацията с д-р Даниела Дариткова е била по-сложна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във