Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред

"Късно е, колеги, за китка", обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към колегите си от парламентарните групи на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" по време на брифинг на "Позитано" 20.

"Пет пъти предупредихме, че моделът Борисов в момента се окопава, пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън" и "Демократична България" и те пет пъти я отхвърлиха. Точно с едно действие бетонираха Борисов в един сектор - енергетиката", каза Нинова.

Тя припомни, че миналата седмица БСП е внесла предложение за мораториум на решенията на правителството в оставка за сделки и смяна на бордове до избора на нов кабинет и че новите парламентарни групи са отхвърлили предложението.

"След като разбраха гафа си, започнаха да се оправдават с процедурни хватки. Сега искат да го внасят. Късно е, колеги, за китка, защото ето какво се случи за един ден. Спешно на извънредни заседания се излъчиха новите бордове на енергийните дружества. Събраха се необходимите документи. Произнесе се министърът на енергетиката. И всичко това е внесено в Агенцията по вписванията за 24 часа", посочи лидерът на левицата. Тя изброи Българския енергиен холдинг, АЕЦ "Козлодуй", "МИНПРОЕКТ" .

"Борисов се бетонира в енергетиката за 5 години напред, въпросът е защо уж новите политически субекти обслужиха задкулисието. Такива са договорите на новите бордове. Очаквайте утре и нови факти и документи по тази тема", отбеляза Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във