Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Борисов ми предложи на дебата да си пием кафенцето и да ръкопляскаме

Да питаме хората какво искат да гледат - лидерски дебат или експертни разговори, попита лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. За разлика от него, ние приемаме политиката за сериозно занимание, а не за шоу програма", обясни Нинова. 

Тя обясни, че БСП остава на позиция, че иска лидерски дебат.

"Предизвиквам го на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти“, се посочва още в позицията на Нинова.

Според нея експертите не могат да носят политическа отговорност.

„Искам лидерски дебат и всеки да заяви визията си накъде ще води България, ако спечели изборите. За да спрем с размяната на реплики, имам едно предложение към ГЕРБ. Все се позоваваме на народа - какво иска той и какво ни е поръчал. Предлагам те да посочат една социологическа агенция и ние да посочим една, и да направим бърз сондаж, какво иска българският народ да види и да чуе – лидерски дебат или експертни разговори, и да се съобразим с желанието и волята на народа“, заяви още Корнелия Нинова. 

Сагата с дебата между Борисов и Нинова продължава. По-рано Борисов заяви, че е разговарял по телефона с Корнелия Нинова и тя за пореден път отказала всички форми на дебат.

"Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа", добавя Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във