Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Борете се срещу модела "ГЕРБ" в общините

Не се страхувайте, борете се заедно с нас срещу модела ГЕРБ в общините. Вижте как скочиха хората срещу „Суджукгейт“, как надигнаха глас срещу шуробаджанащината в Хасково. От днес се разпада и ГЕРБ в Ботевград. Структурите им се самоизяждат помежду си за власт и пари“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Трън, където подкрепи кандидата за кмет на общината Божидар Страхилов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП.

"Не случайно, Валери Симеонов е казал, че ГЕРБ ни връщат в родовообщинния строй с партизанските си назначения и „калинки“. При всичко, което виждаме в страната, те нямат морално право да претендират за прозрачно и честно управление. Нека заедно да направим промяната на този модел в община Трън. Ние сме тук, за да ви покажем, че и малките общини, всяко село е важно“, категорична бе тя.

Нинова обясни, че ГЕРБ са приели на първо четене отново закона за вечните концесии и техен кмет би изпълнил волята на централната власт за концесия на мината в Трън, но този на левицата- не би позволил това.

„ГЕРБ твърдят, че приватизацията е свършила, но вечните концесии са тяхната нова приватизация. Вече не на предприятия, а на националните богатства“, обясни тя и подчерта, че техен кмет ще изпълни нареждането за влизане във ВиК асоциацията, което довежда до увеличаване на цените за гражданите.

Тя заяви, че БСП не би допуснала увеличаването при тези ниски доходи. „Подкрепете един човек, офицер на честта,който цял живот е служил само на отечеството ни, а не поредната спусната  „калинка“. Той никога не е участвал в политически игри, договорки и задкулисие, почтен и земен е.  Във вашите ръце е промяната на Трън“, заключи Корнелия Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във