Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: АБВ са безпринципни

Искаме да сложим край на безпринципните работи, които съсипват политиката в България в последните 25 години, затова развалихме коалицията с АБВ за президентските избори. Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Като основна причина за разрива тя изтъкна предложеното от АБВ коалиционното споразумение. "В него се казва, че всяка една от страните запазва правото си да си сключва споразумения с други партии, без да се съобразява с коалиционния партньор. Знаете ли, че за частичните местни избори за кметове на 2 октомври, има кандидати, подкрепени от АБВ, Реформаторския блок и ГЕРБ срещу БСП", допълни Нинова.

Лидерът на БСП се обяви за край на правенето на политика по схемата 3-5-8, като визира разпределението на постовете между коалиционните партньори. Корнелия Нинова подчерта, че след като вътрешно-партийното допитване е поискало обединение вляво за президентските избори, ръководството се е опитало да го осъществи. Нинова посочи, че е бил издигнат най-добрият възможен кандидат, но въпреки това пак се е стигнало до обясняване чий точно кандидат е той.

Лидерът на БСП се възмути, че въпреки изричната договорка, че коалицията е само за президентските избори, от АБВ са обявили, че става дума за стратегическо партньорство, с цел заедно двете партии да управляват държавата.

Нинова не очаква Румен Радев да откаже участие в изборите, заради развалянето на коалицията. "Той е човек на честта и достойнството, вчера беше при нас, обяви позицията си и няма вариант да се откаже", убедена е тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във