Банкеръ Weekly

Общество и политика

Нинова: АБВ работи срещу партията

Според БСП това, което правят техните колеги от АБВ, е политическа грешка, удар по БСП и волно или неволно работи срещу партията, каза депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова. Тя коментира, че след пленума, на който ръководството на БСП свали политическото си доверие от Георги Първанов и хората, заявили подкрепа за движението АБВ, социалистите от „Позитано" 20 ще спорят относно оценката на „колегите си", че партията не си изпълнява предизборните ангажименти.  Нинова заяви пред Нова тв, че това е единственият въпрос, който си заслужава да бъде коментиран в бъдеще.

„Не усетих страх в залата. Мисля, че предварителното внушение, че това е страшен съд, революционен трибунал и т.н., бе силно преувеличено. Имаше други емоции - имаше тревога от случващото се, изразена от името на структурите в страната. Имаше прояви на достойнство, като тази на Росица Янакиева... Имаше решителност да се стегнем, за да бъдем първа политическа сила", каза още Нинова.

Според Нинова 90% от обещанията на управляващите в социалната сфера са изпълнени с изключение само на две - въвеждането на третия елемент от промените в плоския данък - 20-процентно облагане на доходите над 4 500 лева и предсрочното пенсиониране, когато не достигат две години стаж.

Нинова коментира обвиненията на АБВ, че управляващите са се отказали от реализацията на проекта за втора българска ядрена централа. „Не сме се отказали от АЕЦ „Белене". Има два аргумента да не се работи по него - тече арбитраж и няма инвеститор, който беше изгонен от ГЕРБ", заяви социалистката.

По думите й Румен Петков е предложил доведения от Делян Добрев инвеститор, който бе „отхвърлен от ГЕРБ, докато управляваха, а сега го приемат".

Facebook logo
Бъдете с нас и във