Банкеръ Daily

Общество и политика

Николова: Иракчаните да се възползват от българско гостоприемство

България и Ирак са две приятелски страни, които имат изградени дългогодишни традиции на ползотворно икономическо и културно сътрудничество. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с Лина Омар, посланик на Ирак у нас.

Тя коментира, че те са сред най-древните цивилизации в света. "Вярвам, че това може да бъде солидна основа на взаимодействие в областта на туризма. Особено значение отдавам на партньорството ни в рамките на СОТ, където България и Ирак имат редица общи теми, потенциални проекти и възможности", заяви министър Николова. И допълни, че страната ни е готова да посрещне чуждестранни туристи като една сигурна туристическа дестинация и че ще се радва изключително много, ако повече иракчани се възползват от традиционното българско гостоприемство.

По думите й държавите ни си взаимодействат активно с глобалните ни международни партньори като ЕС, ОИСР, Световния съвет за пътувания и туризъм. Позволете да отправя сърдечните си приветствия по повод встъпването Ви в длъжност и да пожелая успех и нека работим заедно за укрепването на нашето двустранно сътрудничество, заяви вицепремиерът.

България е прекрасна страна и бих искала всички иракчани да я посетят, каза Лина Омар. Тя отправи покана към вицепремиера за посещение в Ирак и посочи, че визита на високо равнище ще допринесе за повишаване на динамиката във взаимоотношенията между двете страни.

Според нея положително би се отразило и организирането на бизнес форум, както и двустранни пътувания на фирми от различни сектори. Посланик Омар информира, че в Ирак се провеждат изложения в различни области, и отправи покана за участие на българския бизнес.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във