Банкеръ Daily

Георги Иванов:

Николов бе задрямал зад волана преди катастрофата с Милен Цветков

Близо час продължи разпитът на един от основните свидетели на катастрофата, при която миналия Великден загина Милен Цветков. Синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги, е бил на предната седалка на автомобила,  с който  23 -годишният  Кристиан Николов удря колата на телевизионния водещ. 

От разпита на  Георги се очакваше да даде отговор на въпроса за високата скорост и липсата на опит за спиране въпреки червения светофар. На първото заседание - другият спътник на Николов - годеницата му Симона, разказа, че търсела нещо в колата, когато чула вика на Иванов и последвал удара.

Днес той не беше сигурен дали е извикал, но си спомни, че докато е ровел в телефона си -  с периферното си зрение видял червения светофар, обърнал се към Кристиан и го видял със затворени очи и клюмнала глава. Това обстоятелство обаче се оказа, че липсва в първите му разпити.

"Никой не го е питал, Кристиян в какво състояние е бил. Помните каква беше обстановката. Георги Иванов и Симон бяха с обвинения за лъжесвидетелстване. Шумотевицата беше много голяма и е абсолютно нормално за един млад човек в такава ситуация, някои неща да не си спомня, да си ги припомни по-късно", предположи адвокатът на Николов Константин Симеонов.

Процесуалният представител на малкия син на Милен Цветков коментира, че това е обстоятелство, което се чува за първи път и то не се потърждава от другите доказателства. Според Станислава Каракушева: "Има изготвени експертизи по делото. Те казват по какъв начин е било повлияно поведението му в следствие на установените наркотични вещества, които е приел".

Заради наркотиците в кръвта му, скоростта и липсата на спирачен път, Кристиан Николов е подсъдим, че умишлено е убил Милен Цветков - престъпление, за което НК предвижда дори доживотен затвор. Дотук разпитаните свидетели отричат той да се е дрогирал вечерта преди катастрофата, така че ключът към делото ще са експертизите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във