Банкеръ Daily

Извънредно заседание на Народното събрание на 4 май от 15.30 часа

Никола Минчев финтира ГЕРБ и БСП

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента на 4 май 2022 г. от 15.30 часа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Заседанието е свикано на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията на Република България и чл. 40, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В дневния ред е включено изслушване на министър-председателя и министъра на енергетиката, изпълнителните директори на БЕХ ЕАД, "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", председателя на КЕВР и ръководителите на ДАНС и ДАР във връзка с предоставена на 26 април 2022 г. официална информация от Министерството на енергетиката за спиране на доставките на природен газ от страна на "Газпром" експорт. Втора точка в програмата е проект на решение за предоставяне на военна и техническа помощ на Република Украйна.

По-рано днес вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова обяви, че БСП ще внесе искане за свикване на извънредно заседание на парламента утре, на което да се обсъди таван за цената на природния газ до изглаждане на проблемите с "Газпром".

"В петък ГЕРБ искат извънредно заседание на парламента, за да бъдат изслушани премиерър и министри. Ние от БСП ще направим предложение на това заседание да се приеме таван на цените на газа. Ако за ГЕРБ е най-важно да се достави оръжие за Украйна, за нас най-важното е спасяването на работните места, гарантиране на доходите на хората и овладяване на инфлацията", Заяви Нинова след срека с работодателските организации. 

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е събрала изискуемият брой подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание на 29 април, петък. Това стана ясно вчера от публикация на председателя на ПГ Десислава Атанасова във Фейсбук.

"59 подписа на ПГ на ГЕРБ-СДС с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание на 29 април. Кирил Петков дължи отговори, управляващото мнозинство - решения!", написа Атанасова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във