Банкеръ Daily

Общество и политика

Никой не е помагал на Манолова повече от мен, похвали се Борисов

ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман и никой не е помагал на Манолова повече от мен. Тя идваше често не само при мен, но и при министрите. ГЕРБ искаше да й отмъсти за Костинброд, но аз не позволих. Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция със СДС за предстоящия местен вот в коментар на кандидатурата на омбудсмана за кмет на София. 

"Всички нейни закони през целия ни мандат бяха приети, въпреки съпротивата, която имаше и в ГЕРБ, и в парламента. Всички нейни закони и стотици милиони, които искаше за хората с увреждания, ѝ бяха дадени. Единствените претенции, които имаме спрямо нея, са свързани в интервюто, в което казва, че държавата я саботирала и репресирала. Няма как да те репресира държавата, когато всичко, което поискаш, ти се случва", оплака се премиерът. 

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен. Борисов коментира и катастрофата на Манолова в понеделник и някои публикации, че той има връзка с инцидента. 

“За жените е важно да ходят на фризьор, да им правят фъш-фъш и обем. Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е елементарна, за съжаление. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира”, каза Борисов по повод обвиненията, че е пратил хора да следят Манолова, докато си прави прическа.

Бойко Борисов препоръча на Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП да не се крият зад кандидатурата на омбудсмана. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във