Банкеръ Daily

Общество и политика

Никой не е казал на БСП, че ще има извънредно положение 10 години, подчерта Тома Биков

Никой не е казал на БСП, че ще има извънредно положение 10 години. Колкото по-скоро свърши, толкова по-добре и за нас. Това каза депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков по време на дебата за спирането на работата на парламента до края на извънредното положение.

"Никакъв парламент не е разпуснат. Нищо не е разпуснато. Не можете да контролирате. Смятам, че дали ще говорите от тази трибуна или ще говорите "Позитано" 20 или където намерите за добре, никой няма да ограничи вашето мнение. В тази криза е много важно да демонстрираме спокойствие и да не живеем в състоянието, в което сме живели преди нея. След тази криза ще дойде другата криза- икономическа ,финансова, социална, може би. Ако парламентът работи в това извънредно положение, както е работил преди него, какво ще гледаме? Ще гледаме закони, които са изработени в една друга среда. Ако си спомните само преди месец - два в този парламент дебатирахме неща, които в момента ни се струват най-вероятно незначителни. Друг е пейзажът, друга е ситуацията. Карантината има и добри страни, може да се затворим вкъщи и да помислим върху собствените си грешки, пък дори и върху собствените си глупости. Всеки един от нас може да го направи, аз ви призовавам да го направите", допълни още Биков.

Той апелира да се види и какво може да се подобри в законите, които са приети на първо четене и които са изготвени в съвсем друга ситуация. И подчерта, че никоя партия не иска да носи сама отговорността в такива моменти. 

"Няма смисъл от този дебат в момента, в този му вид. Никакъв смисъл няма, защото още утре може да искате да свикате заседание на парламента, стига да има какво да кажете, стига да има какво да предложите. Преди три дни говорихте за липсата на социални и каквито и да било мерки. Има мерки, сигурно ще има още. Не бързайте. Пак ще ви кажа - прекалено сте трескави в тази сложна ситуация. Успокойте се, приберете се вкъщи, съберете се. Върнете се към себе си, бъдете по-спокойни. Не искам да влизам в ролята на Кашпировски, но очевидно имате нужда и от това. Бъдете отговорни. Дръжте се подобаващо на ситуацията и на това, което хората очакват от нас", обърна се към БСП депутатът от управляващата партия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във