Банкеръ Daily

Общество и политика

Никой не е готов за съставяне на правителство, заяви Каракачанов

Красимир Каракачанов

За да имаш армия, тя трябва да има дух, мисля че променихме духа и самочувствието на българския военнослужещ - от войника до генерала, защото дълги години армията беше само унижавана и пренебрегната, заяви вицепремиерът в оставка Красимир Каракачанов, който участва в парада за Деня на храбростта.

"Мисля, че за четири години успяхме не само заради увеличението на възнагражденията, но и заради усилията, които бяха направени, за възстановяване на съществуващата техника, проектите за закупуване на нова техника, отношението, което видяха - това е основното нещо", каза още Каракачанов и припомни думите на Наполеон, че 1 морално подготвен войник се равнява на 6-ма подготвени

Той подчерта, че техниката, която е участвала на парадите днес, е свидетелство за модернизацията на армията и уточни, че новата инфраструктура на Граф Игнатиево ще е готова до 2024 г.

Каракачанов коментира и сегашната политическа обстановка.

"Никой не е готов за съставяне на правителство. Няма как една, две, три политически формации и след следващите избори да направят мнозинство. Това означава, че трябва да се загърби личният егоизъм и някакви партийни пристрастия, защото в крайна сметка има смисъл от партии, ако те работят за държавата. Трябва да се търси нормален диалог. Още септември го предложих. Трябва да се седне на една маса, да се посочат основните проблеми пред държавата, да се посочат и начините за тяхното решаване и да се търси нещо, което би обединило политиците. Това какво ги разделя виждаме 32 години“, подчерта той.

Той призна, че контактите с Валери Симеонов не са спирали и отношенията са запазени.

"С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл с човек, който бе основната причина за торпилиране на коалицията" Обединени патриоти". Така не се прави коалиция. Няма смисъл да се повтаря едно и също като грешка. С Марешки не сме поддържали контакти. Не сме водили разговори. Той е на фази. Когато има желание да прави коалиция с нас, ни хвали и много ни обича. Когато види, че няма да направим коалиция плюе и храчи, смятайки, че ще вземе някой глас", коментира още Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във