Банкеръ Daily

Общество и политика

"Ние идваме!" отново призова ПП и ДБ за обединение

Гражданското сдружение "Ние идваме!" се регистрира за участие в предсрочните избори на 2 октомври с мандата на Единната народна партия. На излизане от сградата на Централната избирателна комисия един от създателите на сдружението - Николай Хаджигенов, съобщи, че са внесли 3123 подписа за регистрация.

Арман Бабикян посочи, че от "Ние идваме!" продължават да настояват за обединение вече на четвърти поредни избори. "Това, че се регистрирахме самостоятелно, дава още една възможност в следващите десет дни да се създаде такова обединение. Очакваме тези, от които зависи обединението - имам предвид "Продължаваме Промяната", "Демократична България", да разберат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща. Ако имат желание, могат да я носят, ние ще я носим", каза той.

Мария Капон уточни, че има втори срок след срока за регистрация - който изтича утре. До 27 август вечерта партии, коалиции, които са се регистрирали, "могат да събират, да сменят съдържанието, т.е. формата, да взимат нови имена". "Така че обединението според нас тепърва има възможност да предстои и това да е политическо събиране, а не математическо, което би се случило след изборите, "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" са единствените потенциални партньори засега", смята Капон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във