Банкеръ Daily

Общество и политика

Нидерландия и Белгия извадиха България от списъка на безопасните за пътуване държави

Нидерландия извади България от списъка на безопасните за пътуване държави и въведе 14-дневна карантина за пристигащите от страната ни лица.

Белгия също ни постави в оранжевата зона – на страните, до които се пътува само в краен случай. Наскоро режима затегнаха и Унгария и Австрия, като последната дори забрани всички пътнически полети до България.

В улеснение на сънародниците ни, планиращи пътуване зад граница, Министерството на външните работи публикува на сайта си интерактивна карта с актуална информация за начините за преминаване на държавните граници в условията на COVID-19.

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на новия коронавирус.

Властите в Австрия предупредиха да не се пътува към България, Румъния и Молдова заради разпространението на COVID-19

На границите с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите от Балканите, както и на всички автобуси.  

Причина за крайната мярка е големият брой новозаразени в тези страни, каза министърът на външните работи Александър Шаленберг.

Сънародниците ни, отиващи в Австрия, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

Увеличаването на заразените у нас доведе до ограничения за пътуването ни и в други страни. Например Словакия, Естония, Латвия, Словения и Великобритания изискват карантина за пристигащи от България.

Затегнат беше и режимът за влизане в Кипър. Нашенците, които пътуват към Острова на Афродита, задължително трябва да имат документ за отрицателен тест за коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във