Банкеръ Daily

Общество и политика

Нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник, заяви Румен Радев

Искам да ви кажа, че в авиацията и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един един загинал летец или техник. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод изказванията на премиера Борисов, че когато той бил началник на ВВС падали самолети, хеликоптери... "Не само като командир на Военновъздушните сили, в цялата си командирска практика. Това е постигнато в една изключително сложна обстановка, с множество рискови фактори за хората", подчерта държавният глава.

"Не само, че не съм губил хора и техника, а заедно с моите подчинени успяхме да трансформиране подготовката във Военновъздушните сили . От един закостенял модел на подготовка - към прогресивен, съвременен модел - допълни той. - Така че, нашите ВВС и днес да бъдат равностойни на нашите партньори. Мога да ви кажа, че това е постигнато не защото съм опростявал подготовката и треперя да не би някой да загине, а напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени ние сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех", подчерта Радев пред журналисти преди официалната церемония по повод 60-тата годишнина на Софийския градски съд.

"Не съм командир на държавата. Командир на държавата е този, който разпределя бюджета и управлява реално всички сфери", завърши президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във