Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма замърсяване на въздуха след аварията край Ветрино

Не е установено замърсяване на атмосферния въздух в района на аварията по газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" АД край село Ветрино, съобщиха днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна.

Проверката е извършена съвместно с Регионалната лаборатория в крайморския град. При нея е констатирано разкъсване на транзитен газопровод, като предполагаемата причина е износване или дефект (шупла) в участък от него. Аварията е била съпроводена със залпово изтичане на природен газ.

Повече от 17 часа продължават възстановителните дейности след аварията, която възникна в ранните часове на вчерашния ден. Положени са 27 метра нови тръби. Целта е до края на денонощието да се възобнови газоподаването, заяви директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

Вчера през нощта беше преустановено газоподаването за Сърбия и Унгария през нашата територия, както и частично за Румъния.

Газопроводът е строен между 1986-1988 г. и аварията е първата у нас, която засяга тръба с такъв размер - в случая 1,2 метра диаметър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във