Банкеръ Daily

Ивайло Калфин:

Няма време да се пише нов План за възстановяване

"Притеснения по отношение на сумата към Плана за възстановяване няма, но има притеснение по отношение на сроковете. Всички договори по националните планове трябва да са сключени до 2023 година. А колкото по-късно се предаде Планът, толкова по-кратки ще са сроковете за организиране на процедурите. По-късно ще дойдат и обещаните средства".

Това поясни Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд към Европейската комисия.

Според него ГЕРБ не са били готови с Плана и са продължавали да идват забележки от Европейския съюз.

"Няма време да се пише нов План, би отнело над година. Да се поправи този, виждам амбицията на служебното правителство, нека видим как ще се справят със сроковете. Големи промени по Плана, изготвен от ГЕРБ, не могат да се правят, могат да се правят след това допълнителни промени в хода на реализация на Плана. Не мисля, че трябва да се започва ново писане на План", коментира Калфин пред БНР. 

Той допълни, че Планът трябва да се използва за това да имаме след години модерна икономика и хората да имат работни места, и то добре платени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във