Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма скандал в малката коалиция според Валери Симеонов

Бившият вицепремиер и настоящ лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента бъдещето на малката коалиция и дали тя ще продължи да съществува с думите, че не вижда скандал в "Обединените патриоти".

Той посочи, че не е коментирал думите на свои парньори, защото всеки си има право на собствено мнение. Симеонов заяви, че не е добър политически анализатор и гадател, за да каже какво е бъдещето на малката коалиция. По думите му "Атака" и ВМРО трябва да се разберат помежду и да си оправят взаимоотношенията, но според него доверието между двете партии започнало да пада. Той все пак е сигурен, че ВМРО и "Атака" ще намерят добрия тон помежду си.

Както "Банкеръ"  писа, по-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини ВМРО в измама и нечестен вот на евроизборите. Според Сидеров с изказванията от последните дни ВМРО искат да бъдат записани като единствената патриотична формация в България, но това няма как да стане.

На европейските избори трите патриотични формации се явиха самостоятелно, след като месеци наред не постигнаха споразумение за потвърждаване на коалицията. ВМРО поведоха с резултата и успяха да спечелят два мандата, като в Европарламента отиват водачът на листата Ангел Джамбазки и изведения напред с преференции Андрей Слабаков.

След изборния ден лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази недоволството си от поведението от техните коалиционни партньори от "Атака" по време на евроизборите. Той заяви, че не знае как ще се гледат в очите и как занапред ще работят заедно.

В краткия си коментар след изборите лидерът на НСФБ Валери Симеонов подчерта, че състоянието на коалицията не зависи от изборите. Ден по-късно от ВМРО се заканиха, че всяка клевета ще мине през съда.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във