Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма сериозни нарушения на санитарните мерки в София

Няма сериозни нарушения на противоепидемични мерки в столичните заведения, показва последната проверка на РЗИ,полиция и на  инспектората  в София. В същото време екипите на МВР и общината продължават с проверките в градския транспорт за носенето на маски.

Общо шест са нощните заведения, които са проверени от полицията, РЗИ и екипите на Столична община за изминалата нощ. Повечето от тях са в Студентски град. За момента няма констатирани сериозни нарушения на дистанцията между хората или липсата на маски при влизане вътре.

Проверките са факт само ден, след като здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед, в която се указва разстоянието между хората в заведенията. Освен за това, при акцията е проверено и дали е наличен дезинфектант в нощните заведения. За неспазване на мерките глобата за физически лица е до 300 лева, а за юридически - до 3000.

Продължават и проверките на полиция, РЗИ и Столична община по търговските обекти и центрове в София. Екипи на полицията и общината проверяват и носенето на маски в градския транспорт. На нарушителите се съставят или актове, или предупредителни протоколи. Ако проверяващите хванат човек с маска, която не е поставена правилно, го предупреждават. Актове се налагат при пълна липса на предпазни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във