Банкеръ Daily

Любомир Аламанов:

Няма път напред, докато не изговорим къде отидоха последните 12 г.

„Засилената политическа реторика отразява напрежението в политическата класа. То се дължи и на разкритията на служебния кабинет за ситуацията в държавата. Хората се надяват да разберат какво става, къде са похарчени всичките пари от Европейския съюз“. Това коментира комуникационният специалист Любомир Аламанов. 

Той поясни, че един служебен кабинет може да покаже кои институции са работили и кои не. 

„Заслуга на кабинета е в това, че започнаха да стават ясни подозрения отпреди за добре отработени механизми за преразпределяне на огромни суми - като при строежите на магистрали, при енергетиката, при БДЖ. Хората започват да разбират, че администрацията не е работела в тяхна услуга, а в услуга на малка групичка управляващи“, поясни той пред БНР. 

„Докато не се изговори темата „Къде са отишли последните 12 години“, няма как да продължим напред. Докато не се изговори защо няма реформи, защо хората събират капачки за спасяването на деца и за купуване на линейки, няма как да затворим страницата. Това ще изиграе лоша шега на хората на ГЕРБ, които не допуснаха да се направи отчет. Те не допускат, че има дори и едно нещо, което не са направили. Това изнервя хората, те не са идиоти. Затова се появява и напрежението“, допълни Аламанов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във