Банкеръ Daily

Копринка Червенкова:

Няма прошка за Румен Радев, до края ще бъде атакуван

„Няма прошка по отношение на президента Румен Радев, каквото и да направи, ще бъде атакуван. Ходът му беше добър, вади го от пистата на напускащ властта и го качва на пистата като човек, който ще се конкурира с други за следващ мандат. Сега атаките срещу него ще бъдат друг тип - като срещу конкурент. До края ще го атакуват“. Това каза пред БНР журналистът Копринка Червенкова. 

Според нея Радев се е разбрал с Нинова да не се намества и играта не е толкова сложна, но с идея да е по-хитра. 

Журналистът коментира и позиция на евродепутата Елена Йончева: „Мислех Елена Йончева за по-консистентна, тя се оказа лека кавалерия. Страхувам се, че скоро и Сергей Станишев, чиято роля тя играе, ще разбере, че не му върши работа. Много е афиф това, което тя говори, не е състоятелно това, че Нинова подрежда игра с Борисов. Тя може и да извърши чудеса, но поведението ѝ не предполага такива самоубийствени ходове. Докато поведението на Йончева е самоубийствено, ликвидира се отвсякъде“. 

Червенкова подчерта, че е трудно да се прогнозира какво ще се случи на парламентарните избори и определи всичко като „празни приказки по вечерно време, защото никой не знае какво ще се случи“. 

„Твърде е възможно Борисов да остане четвърти път на власт, макар че го убеждават, че е уморен... Той знае, че ако излезе от властта, ще изгуби това, което го охранява - властта. Затова битката срещу президента е толкова яростна. Сблъсък между Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във