Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма промяна в коалиционното споразумение, заявиха от "Обединени патриоти"

Продължава управлението на ГЕРБ и коалиция "Обединени патриоти". Няма промяна на управленската формула. Това обяви съпредседателят на коалицията Искрен Веселинов и подчерта, че ситуацията няма да се промени, въпреки че  вече няма да имат мнозинство в парламента с изключването от коалицията на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговите съпартийци  Десислав Чуколов и Павел Шопов.

"Коалиция "Обединени патриоти" продължава своя път. Тя държи на подписите, които е положила в коалиционното споразумение. Ангажиментите, които съществуват в споразумението с ГЕРБ за управление на страната, продължават да бъдат и ангажименти на "Обединени патриоти". "Атака" могат да сключат споразумение с ГЕРБ за подкрепа на мнозинството. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция, ако има необходимост нещо отделно да се договаря с ГЕРБ - нека да си проведат двустранните контакти", обясни Веселинов и посочи, че няма причини "Обединени патриоти" да съгласуват вътрешнокоалиционни отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валентин Касабов  пък коментира, че по отношение на останалите депутати от "Атака" - Явор Нотев, Станислав Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров, те имат избор дали да останат в коалицията или да я напуснат.  

"Имаме добри взаимоотношения с тях, могат да останат и да се присъединят към нас. Това е тяхно решение", каза той.       

Facebook logo
Бъдете с нас и във