Банкеръ Daily

Надежда Йорданова:

Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

„Правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не означава, че трябва да се „претупват“ законопроектите. Има много начини да се постигне добро темпо на работа, което да не е за сметка на качеството.“ Това каза в интервю за БНР Надежда Йорданова, депутат от „Демократична България“ и член на правната комисия.

Според Йорданова ГЕРБ е показал, че ще използва „всяка възможност на Правилника, за да бави работата, това не е нещо ново за българския парламент“.

Днес е крайният срок народните представители да депозират своите предложения за изменения в действащия Правилник за дейността на Народното събрание, уточни Надежда Йорданова.

"В настоящия правилник не е разписана процедура за принудително довеждане на премиера в парламента", заяви тя. „Моето становище е, че трябва да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури“, допълни тя.

В законопроекта на „Демократична България“ се предвижда професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти, посочи още Йорданова.

"Не може да се коментира за какъвто и да било сговор на Росенец", заяви Надежда Йорданова по повод твърдения на Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ за разбирателство между „Демократична България“ и ДПС, включително за поста председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента. "Разговори с ДПС няма, по различните въпроси гласуваме различно", допълни Йорданова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във