Банкеръ Daily

Николай Радулов:

Няма причина да ставам министър на вътрешните работи

Няма причина да ставам министър на вътрешните работи. Това каза в интервю за предаването „Денят на живо“ независимият депутат Николай Радулов.

„Не знам кой какво предложение ще получи. Никой от нас не е искал нищо в разговорите, в които съм участвал досега.Това са медийни предположения, които тръгват от това, че в България се счита, че не можеш да направиш честна постъпка, ако не си взел пари или постове“, добави той, като изрази готовност да се подложи на детектор на лъжата, както направи колегата му Георги Георгиев.

Радулов обясни и защо е решил да стане независим депутат и каква е причината да участва в преговорите за ново правителство в мандата на този парламент. „Основното е това, за което ние и другите колеги бяхме на площадите – желанието да бъде изчегъртан ГЕРБ. Ние започнахме да изчегъртваме всички, но не и ГЕРБ и се стигна дотам ИТН да гласува с ГЕРБ  и заедно с тях да свалят правителството. Аз не съм бил политик досега. Аз съм бил експерт. Аз съм новак в политиката, но не съм новак в честността.“, посочи народният представител.

Според Радулов, Асен Василев е подходящ за премиерския пост, а съставянето на кабинет е възможно. Той добави, че би подкрепил Радостин Василев да остане спортен министър.

Депутатът коментира и досъдебното производство срещу Лена Бориславова, като го нарече „смешно“. Според него, Прокуратурата се занимава не, с каквото трябва. Той даде пример с 54-те милиона, свързани с пътища, които бяха раздадени в последния момент на управлението на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във