Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма пострадали българи при силните земетресения в Италия

Засега няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Централна Италия. Това написа министърът на външните работи на страницата си във "Фейсбук".

"В 10.25 часа местно време в Централна Италия беше регистрирано, по данни на Националния институт за геология и вулканология , земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер. Епицентърът е на дълбочина от 9 км. Най-близките градове до епицентъра са Капиняно, Кампотосто, Аматриче-градът, който беше разрушен почти до основи от опустошителното земетресение от 24 август 2016 г. и Каняно Амитерно. Засега няма данни за пострадали български граждани. Телефонният номер на Посолството е: 0039063224640", пише Митов.

След станалото по-рано днес силно земетресение в Централна Италия, с магнитуд 5,3, последваха още седем труса, показват данните на сайта на CSEM-EMSC. Всички те са станали в един и същи район на страната и на приблизително една и съща дълбочина. Най-силният от тези трусове е с магнитуд 5,7, а два са отново с магнитуд 5,3. Останалите трусове са с по-слаб интензитет. 

Премиерът  Паоло Джентилони заяви, че няма загинали след трусовете. Той посочи, че сряда е „труден ден“ за Италия. Централната част на страната е покрита с над метър сняг, а в някои райони няма електричество, което затруднява пристигането на службите за извънредни ситуации. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във