Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма пострадали българи от урагана Лаура в САЩ

Към момента няма данни или постъпили сигнали за пострадали български граждани при достигането на урагана Лаура до континенталната част на САЩ, съобщи Външно министерство. 

Най-малко 6 станаха жертвите на урагана. Силата на урагана е достигнала 4-та категория над Мексиканския залив, но при приближаването на бреговете на щатите Тексас и Луизиана е понижена до 3-та категория. В района се наблюдават бурни ветрове, достигащи 200 км/ч, придружени с проливни дъждове. Жителите по пътя на урагана бяха превантивно евакуирани. Очаква се неблагоприятната обстановка да продължи още няколко дни.

Изкоренени са дървета, изпочупени са прозорци, има отнесени покриви. Повече от половин милион домакинства са без ток. Десетки населени места са наводнени. В химически завод е избухнал пожар, но изтичане на вредни вещества не е отчетено. По-голяма заслуга за пораженията има вятърът, отколкото проливните дъждове.

Според властите Лаура е нанесла по-малко от очакваното щети. След Луизиана, ураганът е преминал през Арканзас, но със значително по-малка мощ. Поривите на вятъра са отслабнали до 65 км/ч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във