Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма основания за оставка на Симеонов, заяви Джамбазки

Не намирам основания за оставка на Валери Симеонов, очаквано е опозицията да иска оставки. Най-шумни са крайната левица и дясното, които пък са десни по професия, не по убеждения. Моето лично доверие и подкрепа са на страната на г-н Симеонов. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на БНТ.

Той коментира и предложението за въвеждане на наборната служба и военното обучение в училище.

 "Във все повече страни от НАТО е на дневен ред разговорът за тяхното възстановяване - Литва, Латвия, Естония, Полша, Австрия. Има нужда и потребност от това - изисква го ситуацията от Донбас до Либия", каза Джамбазки.

По думите му Зоран Заев е първият политик, който от 20 години насам заявява, че в Република Македония има българска общност, чиито права трябва да бъдат защитавани. Досега те не са припознати като съществен елемент.

Заев, търсейки път към властта, му се наложи да се опре на българския етнически елемент. Той намира правилния път, но предстои да видим дали ще се разбере с албанците.

Имаме напрежение в Косово, албанските общности там се намират някъде в 1903-та година. Има сблъсък между управляващи и опозиция, Косовският парламент не заседава от много време. Западните Балкани трябва да бъдат основна точка, около която да градим приоритетите си при председателството на Съвета на Европейския съюз. У нас трябва да поканим и представители на Тирана, Прищина, Скопие и Подгорица, трябва да сме лидер в процесите на Балканите. Трябва да бъде подписан договор за добросъседство между България и Македония, призова Джамбазки.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във