Банкеръ Daily

Владислав Горанов:

Няма оправдание за пробива на НАП, но последиците не са катастрофални

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че не омаловажава кризата с изтичането на данните на НАП и се извинява на българските граждани, чиято информация е била разпространена, но твърденията на БСП за катастрофални последици са неверни.

"Няма оправдание за пробива в базата данни на НАП", заяви той от парламентарната трибуна в отговор на декларация на левицата. Горанов обаче се противопостави на твърдението, че всякаква чувствителна информация за фирми е налична в базата данни на НАП.

Опитът да се създават страхове има дългосрочни последици, предупреди той. "Ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ, винаги в политическите ходове трябва да имате предвид, че ако крайната ви цел е вие да управлявате, трябва нещо да остане, върху което да положите вашите управленски умения", обърна се финансовият министър към БСП. Всеки опит да се прави политика от всичко се превръща в бумеранг, който сваля качеството на политическия дебат въобще, смята още той.

Както "Банкеръ" съобщи по-рано, лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация подчерта, че 5 млн. българи са засегнати от кризата в НАП. "Имали сме много кризи, и при ваше управление и при наше", отбеляза соцлидерката. Но по думите ѝ никога не е имало криза, в която са засегнати всички българи. Нинова посочи, че докато сме живи може да се злоупотреби с тези данни. "Ние сме под заплаха", изтъкна тя. Според нея има и опасност за бизнеса, защото всичко е на показ. "Конкуренцията може да ви убие за 24 часа", допълни още Нинова. Тя попита колко европейски фирми, опериращи в България, са заплашени. И сама си отговори, че на практика всички.

Facebook logo
Бъдете с нас и във