Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма нови положителни проби за коронавирус у нас

У нас няма нови положителни проби за коронавирус. За това информира на брифинг на Националния оперативен щаб началникът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в България остава непроменен. Доказаните пациенти към тази сутрин са 81.

На брифинга беше коментирана и темата колко податливи на вируса са бременните жени. "Както е известно от сериозната научна литература, бременните са по-чувствителни към всички респираторни вируси, включително и SARS CoV-19. Поради характерните черти на вируса бременните са податливи на заразяване с това заболяване. В литературата обаче не е доказано предаването на вируса от бременна майка на детето”, обясни доц. Попов

Началникът на оперативния щаб обобщи броя на заразените към тази сутрин в света. "Приближаваме 200 000 случая на заразата. Регистрирани са нови 7980 заболели от коронавирус само за изминалото денонощие. В Италия с положителни проби за COVID-19 са 31 500 души, в Испания – 11 000, Германия – 9300. В Южна Корея има 93 нови случая, докато в Китай са 13. В САЩ заразени са вече 6500, а в Швейцария – 2700, в Гърция – приблизително 400, Румъния - 217. При другите държави няма отчетлив скок. В Турция броят на новите случаи се увеличи с 51 и достигна близо 198", поясни ген. Мутафчийски.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във