Банкеръ Daily

Ангел Джамбазки

Няма нищо по-важно от това хора да започнат да обличат по площадите народните носии

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки изрази интересна позиция спрямо протестите в страната, които не стихват вече 26 дни. 

"Нищо по-хубаво няма от това българи да се сетят, че знамето ни е важно. Няма нищо по-важно от това хора да започнат да обличат по площадите народните носии. Когато ние ги носехме, ни наричаха ретроградни, остарели… Нека има бунтарство, нека има протести, нека има искания. Няма нищо лошо в мнението на българските граждани", посочи Джамбазки пред БНР. 

Той категорично заяви, че всеки има право на протест. "Политически можем да спорим колкото си искаме, ще се делим на такива и онакива, това е човешката природа. Извън политическата злободневност е важно всички българи да живеят заедно и да имат обща идея“, коментира заместник-председател на ВМРО.

Според Ангел Джамбазки смисъл има, но цената ще бъде тежка. "Компромисите трябваше да бъдат правени, не постигнахме много от нещата, които искахме да направим. Управлението винаги е тегоба някаква. В очите на хората управлението е все едно си някъде нависоко, но то е отговорност. Когато не го разбираш и се държиш арогантно, както част от управляващите се държим, това дразни гражданите и те казват – Не, стига! Чао“.

Три остават блокираните кръстовища в София в 26 ден на протестите. Палаткови лагери има на "Орлов мост", площад "Независимост" и на Ректората.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във