Банкеръ Daily

Слави Трифонов:

Няма коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС - и няма да има

"Няма никаква коалиция между "Има такъв народ", ГЕРБ и ДПС. И няма и да има. Никога". Това написа в профила си във "Фейсбук" Слави Трифонов.

"Свалянето на председателя на парламента е резултат от неговите закононарушения. Ако председателят на парламента не спазва закона, то той дава такъв пример, че веднага трябва да бъде свален", посочва Трифонов.

"За неразбралите ще кажа още веднъж - няма никаква коалиция между "Има такъв народ", ГЕРБ и ДПС. Няма и никога няма да има", категоричен е лидерът на ИТН.

Днес депутатите гласуваха оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Искането за предсрочното му освобождаване бе внесено вчера с подписите на 120 депутати от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Именно с гласовете на тези формации той беше отстранен от поста.

"В пленарната зала има ново мнозинство", каза Минчев от парламентарната трибуна преди гласуването.

"На основанията за искане на оставката ми няма да се спирам. Всички знаем, че основанието е същото като това за вота на недоверие следващата седмица", допълни той. По думите му в такъв момент дори е по-добре да не бъде председател. "Оказа се, че всички, които искаха да изчегъртват, сега искат да изчегъртат мен", заключи Минчев.

"Мафията си поиска държавата! Мафията безцеремонно иска да удари върха на републиката – Народното събрание!". Това каза по време на дебата председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Според него случващото се е показна атака, целяща сплашване. А причините са: "възстановеният контрол върху ГКПП „Капитан Андреево”, спреният транзит на парите от магистралите към чекмеджетата", както и намерението на кабинета да постави начело на Антикорупционната комисия вътрешния министър Бойко Рашков.

Атанас Атанасов от ДБ предупреди за "пълзящ преврат". Той посочи, че има подмяна на волята на избирателите, защото от "Има такъв народ" искат да влязат в парламента, за да "изчегъртат модела "ГЕРБ", а днес са в съюз с тях. "Един почтен, образован, толерантен човек, на когото трябвало по политически причини да му вземем главата. Това не е парламентаризъм и разбира се, че днес това е увертюра към вота на недоверие към правителството", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във