Банкеръ Daily

Борис Бонев

Няма как да си граждански кандидат, щом те подкрепя една плеяда партии

От гражданскoто движение "Спаси София" влизат в надпреварата за кметското място с предизборната програма "План за София", която съдържа 300 страници и 500 мерки. Това обяви лидерът на движението и кандидат за кмет Борис Бонев преди регистрацията в Общинската избирателна комисия.

"Спаси София" внася над 7 200 подписа, събрани от гражданите за по-малко от седмица. Сред основните приоритети в програмата са мобилен град, в който хората да се придвижват нормално и лесно, построяването на паркинги, иновативни мерки срещу презастрояването (обособяване на нов квартал), ремонт на междублоковите пространства и подобряване на градската среда, безкомпромисни мерки за чист въздух, открито управление без корупция. По думите на Бонев движението има едно предимство - в продължение на 10 години работи със Столичната община. Той изтъкна, че няма как да твърдиш, че си граждански кандидат, щом си подкрепен от "една плеяда партии". "Ние сме гласа на всички граждани така, както сме били през всичките 10 години", подчерта Бонев. И посочи, че нито една партия в общинския съвет няма да има мнозинство.

Кандидат-кметът призова Манолова, Фандъкова и архитект Борислав Игнатов на дебат за проблемите на София. 

По темата за сметопочистването, довело до спор между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, Бонев заяви, че е доста странно една година преди изтичането на договора да се бърза с обществената поръчка. Аргументът му е, че ще се очаква забавена съдебна процедура по обжалването.

От "Спаси София" очакват и резултатите от съда по сигнал срещу ремонта на "Граф Игнатиев". Бонев очаква да има последствия за допуснатите нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във