Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма изчезнали секции в Лондон, а непотърсени

В понеделник бе съобщено, че избирателна комисия в Лондон "изчезна от радарите".

Няма изчезнала секция. в Лондон, има несвършена работа от Централната избирателна комисия. Председателят и секретарят на секцията са чакали до сутринта. Нямаме информация защо се бавят документите при положение, че гласуването беше машинно. Няма кой да стои и да чака ЦИК почти 30 часа”, заяви по Нова телевизия Цанка Петрова, член на СИК - Илинг, Лондон.

В понеделник бе съобщено, че избирателна комисия в Лондон "изчезна от радарите". Централната избирателна комисия в София няма връзка с членовете й на Острова. Не са получени и резултати от гласуването в нея, а от  ЦИК продължават да търсят връзка с изчезналата комисия.

В нощта срещу 12 юли в Централната избирателна комисия – ЦИК не са отговаряли на трите посочени телефона за връзка със секциите във Великобритания, твърдят членове на избирателни комисии в Лондон. Затова част от членовете на комисиите са посетили българското посолство в британската столица. Напрежението е създадено от това, че трима служители на ЦИК в едни и същи кратки срокове е трябвало да приемат резултатите от 135 секции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във