Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма данни Корнелия Нинова и президентът да са имали контакт с Решетников

Към този момент в досъдебното производство няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев да са имали контакти със  зам.- председателя на Обществото за развитие на руското историческо просвещение "Двуглав орел" Леонид Решетников. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти след изслушването му във временната комисия за казуса в БНР.

"Има данни за намесата на ген. Решетников в ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни контакти с генерала, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство. Няма каквито и да е доказателства в тази насока“, заяви Цацаров.

Във връзка с причината, поради която австралиецът Джок Полфрийман стои в център за мигранти главният прокурор посочи, че законовото основание не е свързано с правомощията на прокуратурата. Центърът се управлява от Дирекция "Миграция" към МВР“. Магистратът обясни, че Полфрийман е настанен там заради липсата на валидни документи за самоличност, издадени от австралийска страна. "Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци“, допълни още главният прокурор.

По темата за истерията, свързана с фалшивата информация за отнемане на деца от родителите им в Сливен, Цацаров заяви, че има едно досъдебно производство на територията на Сливен, по което текат интезивни разпити с няколко заподозрени лица. "Данни за участие на човек от пресцентър на Министерство на отбраната бяха посочени от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция, в тази насока не е постъпвал. Ако някой твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал", съобщи обвинител № 1. Той уточни, че има данни за участие в провокацията на лидери на местни и религиозни общности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във