Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма да уволнявам без причина, заяви земеделският министър

Христо Бозуков

Няма да има кадрови промени, които не са обосновани. Заявих на ръководителите на агенции и второстепенните разпоредители в Министерството на земеделието да не очакват някакъв реваншизъм, но няма да има и компромиси при установени корупционни схеми, нарушения и незаконосъобразни случаи, заяви служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков пред Нова телевизия.

"Нали не вярвате, че със застъпването ми на бюрото ми ще ме чака информация за някакви нарушения? Тези нарушения трябва да се докажат. От влизането ни в ЕС насам в земеделието бяха налети огромни средства – около 18 млрд лв. и тези средства отидоха в земеделските производители. Как са преразпределени там е друг въпрос. Политици и едри бизнесмени има в земеделието, но дали са олигарси, аз не мога да кажа – не е в моята компетенция”, каза Бозуков.

По темата за случаи с фурмите, той коментира: „Моята информация е, че министерството няма никакво участие в тази сделка, освен с едно писмо, с което е изразило подкрепа за това действие. Нито има командировани придружаващи лица, нито друго участие“.

На въпрос дали проверяват има ли принуждавани хора да продават на 50% по-ниска цена по принуда, Бозуков отговори: „Ние ще проверяваме, но можем да го проверим само с нашите структури – Инспектората и Вътрешния одит. Това обаче ще изиска време, но законовата проверка се прави от Прокуратурата и ние сме готови да им съдействаме с каквото можем“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във