Банкеръ Daily

Общество и политика

Няма да успеят да вкарат ДПС в политическото блато, подчерта Карадайъ

"Опитите да ни включат в политическото блато няма да успеят." Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в изявление пред медиите по повод антиправителствените протести от последните дни и случая "Росенец".

"Още в началото на противопоставянето на институциите ние предупредихме, че войната между институциите ще доведе до политическа парламентарна и конституционна криза", подчерта Карадайъ.

Според него проблем в Росенец няма. А всичко около имота на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган близо до плажа било законно.

"Ако някой има претенции, за каквито и да е нарушения, има компетентни органи, които могат да се сезират. Тези въпроси не се решават нито на територията на частен имот, нито на официален плаж, законно отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха. На Росенец бяха едни бутикови партийки с дежурните протести и протестиращи, както и организирани агитки, за които вчера разбрахме кой как ги организира с бомбички и запалителни течности", подчерта Карадайъ.

Той съобщи, че наскоро прочел публикации, че "медийно-политическата група "Капитал" се заканва за мира в страната". И предположи, че затова съпредседателят на "Демократична България" и активисти на партията са отишли в Росенец, но не са постигнали целта си.

" Ние 30 г. сме пазители на мира, сигурността, демокрацията и евроатлантическата посока на развитие на страната. Поздравления за младежката организация на ДПС, които бяха на висота, не се поддадоха на провокациите, не допуснаха да се реализира сценарият за посегателство над частна собственост на единствения държавник в най-новата ни история - д-р Ахмед Доган. Защитиха Конституцията, законността, демокрацията, правото на неприкосновена собственост", каза лидерът на Движението.

"Проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, а не някъде другаде", заключи Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във