Банкеръ Daily

Андрей Гюров:

Няма да разговаряме с хора, които не са на масата за преговори

Проведохме едни доста интересни и конструктивни разговори в президентството. С държавния глава мислим в една посока и тя е най-вече извеждане на страната от кризите и избягване да влезем в цикъл от избори. Това коментира пред БНТ председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

По темата с експулсирането на руските дипломати депутатът бе категоричен, че са били спазени всички законови процедури.

"Наличната информация показва, че има заплаха за националната сигурност. Така че тези решения са били на място, даже са закъснели", допълни Гюров.

По думите му от ПП водят активни разговори с коалиционните си партньори и увери, че те стоят зад програмата на правителството.

"Има няколко неща от изключителна важност – от една страна е справянето с ценовите кризи, а от друга – приемането на необходимите закони за Плана за възстановяване и устойчивост", посочи председателят на ПГ на "Продължаваме промяната".

Андрей Гюров съобщи, че още от утре започват разговори с представителите на БСП.

"Преговорите ще водим отделно. Започваме с БСП, след това с "Демократична България", после ще представим нашата програма пред парламента, в който предстои един зрял, цивилизационен изпит за българските политици", уточни той.

Гюров добави още, че ще разговарят с всички депутати, които "проявят интерес".

На въпрос дали досегашният премиер Кирил Петков ще бъде министър в едно евентуално ново правителство, Гюров отговори, че на този етап не са обсъждани персонални промени или назначения.

За поста вътрешен министър той обясни, че желанието на ПП е Законът за КПКОНПИ в най-скоро време да бъде гласуван в парламента и това е едно от условията им при сформирането на кабинет.

"Постът ще бъде освободен и ще търсим друг човек, който да може да стъпи в обувките на г-н Рашков", допълни Гюров.

В заключение обясни, че най-голямата грешка на ПП е била тази, че са гласували доверие на политически формации, които не взимат самостоятелни решения и работят с брокери.

"Няма да разговаряме с хора, които не са на масата за преговори, а във вили и сараи и взимат решения, а пък тези решения биват само пренасяни в парламента от техните политически аватари или холограми", подчерта още Андрей Гюров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във